Alt det praktiske

... en samlet oversigt:

Aflevering/afhentning

Når du afleverer dit barn, er det vigtigt, at du kontakter en voksen, så vi ved, at barnet er kommet. Det samme gælder, når barnet afhentes.
Vigtigt! Giv besked hvis andre henter dit barn, skriv evt. en fast tilladelse i Tabulex.
Hvis du oplever, at der er lukket i den ene afdeling af børnehuset skal du aflevere dit barn i den anden. Det kan være nødvendigt med en vis fleksibilitet i forhold til, at de to afdelinger passer hinandens børn.

Bleer

I vuggestuedelen bliver der indkøbt svanemærkede bleer til børnene. I Børnehavedelen skal barnet selv medbringe eventuelle bleer.

Brobygning

Da børnehuset er en integreret institution har vuggestuens børn automatisk ret til en plads i børnehaven. Der samarbejdes mellem de to afdelinger for at lette barnets overgang fra vuggestue til børnehave, ligesom der foregår brobygnings arbejde mellem børnehaven og de lokale skoler.

Forældrebetaling

Opkræves af Slagelse Kommune.

Fridage/ferie

Af hensyn til børnehusets planlægning, vil vi gerne have besked, når barnet holder fri.

Fødselsdage

Såfremt barnet ønsker at holde fødselsdag i børnehuset, kan der medbringes enten boller eller kage og /eller frugt. Derudover modtager stuen gerne en fødselsdagsinvitation, der kan gælde hele stuen eller en gruppe – f.eks. alle pigerne eller lign. Ved privat afholdelse af fødselsdag uden personale kan der uddeles fødselsdagskort i børnehuset, såfremt hele stuen eller en gruppe inviteres, ellers må invitationerne afleveres privat.

Garderobe

Af hensyn til rengøringen, skal barnets tøj, og sko og støvler hænges og sættes op i garderoben når I henter jeres barn.

Glemmekasse

Her placeres glemt tøj – tjek den med mellemrum.

Informationer

Nyhedsbreve og månedsplaner kan findes på Tabulex. På Tabulex kan du tilmelde dig en service der sender en mail hver gang der er nyt.

Kost

I hele børnehuset serveres der morgenmad mellem kl. 6.30 og 7.30.
I vuggestuedelen får barnet formiddagsmad, men skal derudover selv medbringe mad til frokost og eftermiddagsmad. I børnehavedelen skal barnet selv medbringe frokost og eftermiddagsmad. Læg gerne en ekstra mad i madpakken, da børnene gerne må spise før frokost, hvis de er sultne. Tal med personalet hvis barnet har nogen former for allergi.

I Børnehuset følger vi sundhedsstyrelsens anbefalinger for sund kost for børn. Vi opfordrer til, at I som forældre er opmærksomme på vores kostpolitik. Som udgangspunkt betragter vi kager, kiks og slik som hyggemad der eventuelt kan indtages i hjemmet og ikke som en del af børns madpakker i vuggestue og børnehave.

Legetøj

Børnene må gerne medbringe deres eget legetøj – undtaget cykler, som i børnehavedelen kan medbringes om fredagen. Det er af sikkerhedsmæssige grunde ikke tilladt at bruge cykelhjelme på legepladsen. At medbringe eget legetøj sker på eget ansvar – og børnehuset er ikke erstatningspligtige, hvis det bliver beskadiget eller bortkommer.

Navn i tøjet

Det er praktisk med navn i tøjet. Det gælder især overtøj, huer, vanter, sko, støvler, hjemmesko, regntøj og gummistøvler.

Skiftetøj

Barnet skal altid have et sæt skiftetøj – passende til årstiden – liggende i garderoben.

Stamkort/Tabulex

Der udfyldes ikke længere fysiske stamkort. På Tabulex skal I løbende sikre at alle barnets personlige oplysninger er korrekte, samt diverse telefonnumre. Her kan I også tilføje hvem, der må hente jeres barn.

Udetøj/regntøj

Da vi uanset vejret er ude hver dag – og det er sjovt at lege med vand og mudder – skal barnet have tøj og sko der er afstemt efter vejret. Er børnene ved udeleg blevet våde, får de tørt tøj på, når de kommer ind.

Siden er sidst opdateret 16. august 2018